Obavijesti

Praksa u Europskoj komsijij - Joint...

Doktorandici Mirni Gržanić dodijeljena je stručna praksa u Europskoj komisiji u trajanju od 5 mjeseci od svibnja do listopada 2019. godine. U okviru svog doktorskog istraživanja raditi će na razvijanju DiNeMo platforme u Joint Reserch Centru u Ispri, Italija. Detalje možete pogledati u nastavku obavijesti. 

Autor: Mirna Gržanić Antić
IEEE GTD ASIA

Na međunarodnoj konferenciji IEEE PES 2019 GTD Asia održanoj u Bangkoku, Tajland od 19. do 23. ožujka 2019. godine Mirna Gržanić predstavila je rad The value of prosumers’ flexibility under different electricity market conditions: case studies of Denmark and Croatia

Autor: Mirna Gržanić Antić
Znanstveno usavršavanje doktorandice...

Studentica Mirna Gržanić s druge godine doktorskog studija sa Zavoda za visoki napon i energetiku provela je  znanstveno usavršavanje na Sveučilištu u Malagi u Španjolskoj u trajanju od 4 mjeseca od rujna do prosinca 2018. godine. Fokus istraživanja bio je na fleksibilnim energetskim zajednicama te su demonstrirani različiti modeli razmjene električne energije te određivanje novčane kompenzacije članovima zajednice za kupnju i prodaju električne energije. Usavršavanje se provelo pod vodstvom profesora Juana Miguela Moralesa Gonzalesa i Salavdora Pineda Morente.

 

Autor: Mirna Gržanić Antić
HRO CIGRE 2018

Na 13. simpoziju o  sustavu vođenju  EES-a HRO CIGRE održanom u Rovinju od 5. do 7. studenog 2018. godine Mirna Gržanić i Zora Luburić predstavile su rad Pregled postojećih regulativnih okvira za integraciju spremnika energije u EES-prednosti i barijere. Rad možete pronaći u popisu publikacija.

Autor: Mirna Gržanić Antić
Zagreb Workshop

U Zagrebu je 19. i 20. rujna 2018. godine South-Estern Region Workshop. Voditelji projekata zemalja jugoistočne Europe (Bugarska, Hrvatska, Cipar, Gčka, Mađarska, Italija, Malta, Rumunjska i Slovenija) predstavili su napredna rješenja za aktivno vođenje i upravljanje elektroenergetskim sustavom.

Dr.sc. Tomislav Capuder predstavio je rezultate projekta SUCCESS, a prezentacija je dostupna online.

Više detalja o samoj radionici možete pronaći na linku.

 

 

Autor: Mirna Gržanić Antić
DTU CEE Summer School

U Copenhagenu je održana ljetna škola pod nazivom "Modern Challenges in Power System Operation and Electricity Markets: An Optimization Perspective" u periodu od 12. do 16. lipnja 2017. godine. 

Predavanja su održali profesori s Danskog Tehničkog Sveučilišta (DTU), Oxforda, Hopkinsa, Minnesote, Sveučilišta u Torontu i Argonne National Laboratory. Neke od tema govorile su o dekompozicijskim strukturama i načinima provođenja dekompozicija, optimalnim tokovima snaga i relaksacijama, finacijskim pravima prijenosa i pohrane električne energije, teoriji igara na tržištu...

Autor: Mirna Gržanić Antić